Faillissement of doorstart

Een dreigende faillissement situatie is al erg genoeg, daarom bieden wij van de Tickert graag een helpende hand voor zowel curatoren, de failliet als andere belanghebbenden. De Tickert is gespecialiseerd in faillissementen en neemt zo de zorgen uit handen van curatoren. Wij streven ernaar om in een vroeg stadium betrokken te worden in een faillissement en nauw contact te behouden met de curator. Op die manier kunnen we gedurende het hele proces ondersteunen, bijstaan en uit handen nemen.

Een belangrijk onderdeel van het faillissementsrecht is de mogelijkheid om door te starten. Wanneer een onderneming, eventueel met steun van derden, wil en kan doorstarten, dan is dit mogelijk. De curator kan ervoor kiezen om gedurende het traject hulp te zoeken bij een derde partij. Hier is waar wij van de Tickert bij helpen. Wij inventariseren samen met de curator wat de bezittingen moeten opleveren. Hierna kan de curator ervoor kiezen om:

  • De bezittingen via de Tickert te laten veilen bij een veilingplatform.
  • De bezittingen door de Tickert te laten kopen. Wij kunnen een bod doen op de gehele inboedel waarna de bezittingen van de Tickert zijn.