Insolventie

Insolventie roept vaak bij veel mensen negatieve gedachten op. Als iets al ruikt naar een faillissement of bedrijfsbeëindiging denkt men dat het niet deugd. Wij van De Tickert bekijken dit heel anders en hebben daar onze corebusiness van gemaakt. De Tickert is in de loop der jaren een bekend begrip geworden in de faillissement wereld. Wij ontzorgen curatoren hiermee. Dit is ooit begonnen met “iemand moet de rommel opruimen’’.

In de praktijk komt dit neer op het volgende: met De Tickert hebben wij contact met heel veel curatoren in Nederland. De Tickert is gespecialiseerd in faillissementen en neemt zo de zorgen uit handen van curatoren. Wanneer er sprake is van een faillissement, bieden wij op de activa van dat bedrijf. Een goed voorbeeld hiervan is het project “Kinnegam”, een voormalige autospuiterij waarvan we de hele activa hebben geveild via een van onze partners.

In goed overleg met de pandeigenaar en na goedkeuring van de Rechter-Commissaris, hebben wij de activa gekocht van de curator. De gehele inboedel hebben wij geveild bij Troostwijk Auctions in combinatie met andere activa. Het pand is hierna opgeruimd en aangeveegd achterlaten.

Dit soort projecten voeren we uit in veel verschillende branches; ijzerwarenhandel, kantoren, keukenzaken, een doe-het-zelf winkel en nog veel meer. Wij kunnen inboedels aan van 1000 tot wel 1 miljoen euro. Daarnaast helpen wij bedrijven die financiële problemen hebben of hun bedrijf willen beëindigen; voor deze bedrijven kunnen wij een veiling organiseren om van hun overtollige of oude voorraad en machines of ander inventaris te veilen.

De Tickert beschikt over mensen die kunnen helpen en adviseren met wat je wel en niet mag doen wanneer er een faillissement dreigt. Hierbij is zorgvuldigheid geboden. Vaak kost het erg veel tijd en geld om alles goed in kaart te brengen en de faillissement van goed advies te kunnen voorzien. Helaas hebben veel bedrijven dit niet. Dit is echter geen reden om geen contact op te nemen met De Tickert. Een bedrijf beëindigen of een dreigende faillissement valt zwaar en daarom kan een heldere blik soms de lucht doen klaren. 

Contact

Wilt u weten hoe de Tickert u in uw specifieke situatie kan bijstaan in een (dreigende) faillissement of bij het doorstarten, bel dan tijdens kantooruren voor een vrijblijvend informaties gesprek naar 0418-226099.

Wilt u mee weten over onze lopende projecten? Lees hier meer over lopende projecten en afgeronde projecten.